Datakeskuksen uusi yksisarvinen: Nutanix

Nutanix on yksi nopeimmin kasvavia ohjelmistotaloja maailmassa. Sen tuotteet muuntavat datakeskusarkkitehtuurit ohjelmistopohjaiseksi. Nutanix yhdistää ensimmäisenä laskentatehon ja tallennustilan yhdeksi helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi mullistaen palvelinten, tallennuksen ja virtualisoinnin käyttöönoton.

Nutanix käyttää samankaltaista konesaliteknologiaa kuin IT-innovaattorit Google, Amazon ja Facebook. Se mahdollistaa nopeuttaa ja kasvattaa virtualisointiliiketoimintaa nopeasti ja tuottavalla marginaalilla.  VMware, Citrix ja Gartner suosittelevat Nutanixin ratkaisua virtualisoitujen kuormien, kuten sovelluksien, palvelinten ja työasemien ajamiseen.

Ennen Nutanix alustaa on datakeskusarkkitehtuuri perinteisesti perustunut SAN- tai NAS-teknologioille, joiden haasteina on ollut heikko skaalautuvuus ja pullonkaulat suorituskyvyssä.

Perinteisten valmistajien tarjoamat ratkaisut, laajat päivitykset ja tallennusjärjestelmien uusimisista koituvat mittavat investoinnit voidaan Nutanixin ohjelmistopohjaisella datakeskuksen ohjauksella välttää. Skaalautuvuus toteutuu pienin askelin ja maksut perustuvat todelliseen käyttöön. Nutanixin virtuaalisen tiedonkäsittelyn alusta laskee kustannuksia ja tehostaa toimintaa radikaalisti.

Datakeskukset mullistavan teknologian suosio kasvaa nopeasti. Markkinoiden arvioidaan kasvavan lähes 70 prosenttia seuraavan vuoden aikana. Johtavat tutkimuslaitokset, kuten Gartner Group, nostavatkin software defined eli ohjelmisto-ohjauksen ensi vuoden strategisten teknologiatrendien top 10 -listalle.

Nutanix tarjoaa ratkaisun jopa kaikkein vaativimmille projekteille kuten; Virtual Desktop hankkeet, Big Data, palvelinvirtualisointi tai etätoimistoratkaisut.

Vieraile Nutanix sivustolla ja lue lisää Nutanixista ja sen tuomista mahdollisuuksista.


Suomessa paras Nutanix osaaminen löytyy ainakin seuraavilta:

Arrow ECS (Enterprise Computing Solutions) on yksi maailman suurimmista IT-alan tukkureista. Johtavana jakelijana konsernillamme on yli 75 valmistajan edustukset sekä runsaat 18 000 jälleenmyyjäkumppania. Arrow ECS on New Yorkin pörssissä listatun Arrow Electronics (NYSE: ARW) -konsernin liiketoimintayksikkö. Arrow-konsernilla on yli 460 toimipaikkaa 58 maassa. Henkilöstöä on yhteensä yli 15 700 työntekijää, joiden avulla vuonna 2013 tavoitimme 21,4 miljardin liikevaihdon. Arrown Nutanix sivut


ICT-Verstas

Verstas on tietotekniikan kaavamaisiin tehdastoteutuksiin kyllästyneiden ICT-osaajien perustama kehitystalo. Me toimimme asiakkaidemme uskottuna neuvonantajana ja tunnemme ratkaisuistamme reilua ammattiylpeyttä. Tarkastelemme ICT-toimintoja kolmelta kantilta tavoitteenamme tuottaa ratkaisuja, joista hyötyvät kaikki –  liiketoiminta, käyttäjät ja tietohallinto.


Nutanix koulutusta Suomessa:

Arrow ECS Education

Nutanix Administration Course NOS 3.5


Nutanix Inc.

Nutanix tarjoaa huipputehokkaita ja erittäin skaalautuvia datakeskusratkaisuja. Palkintoja voittanut virtuaalisen tiedonkäsittelyn alusta (Nutanix Virtual Computing Platform) on uudistanut markkinat yhdistämällä saumattomasti tiedonkäsittelyn ja tallennuksen. Nutanix on ollut viimeisen vuosikymmenen aikana ICT-infrastruktuurialan nopeimmin kasvava yritys. Jo kuuden perättäisen kvartaalin ajan kasvu on ollut 80 prosenttia. Nutanixin pääkonttori sijaitsee San Josessa, Kaliforniassa, sillä on toimistoja sekä auktorisoituja ratkaisutoimittajia ympäri maailmaa. Nutanix on yksityisessä omistuksessa ja sen rahoittajina on eturivin riskisijoitusyhtiöitä.


 


1.11.2014 Liekovuo