Citrix ja Raspberry Pi samassa laatikossa

Citrix esitteli Raspberry Pi mikro tietokoneeseen pohjautuvan thin clientin.

Myyntipakkaus sisältää Raspberry Pi 3:n lisäksi virtalähteen ja portit Pi:n HDMI, ethernet ja USB liitäntöihin.

89 USD maksava myyntipakkaus korvaa perinteisen thin clientin halvalla hinnallaan ja virtatehokkuudellaan kertoo Citrix. Tuote kytkeytyy XenDesktop ja XenApp palvelimeen joka isännöi jokaista yksittäistä laitetta.

Citrixin kertoman mukaan yli 8 miljoonalla myydyllä Raspberry Pi:lla on jo nyt merkittävä osuus koulutus/opetus markkinoilla. Citrix-optimized HDX Ready Pi -kokonaisuudella Citrix odottaa monien muidenkin alojen kiinnostuvan alustasta sen nyt näytettyä toimivuutensa.

Citrix on touhunnut Pi:n kanssa jo pidempään kehittäen client sovellusta jonka voi ladata ja asentaa pakasta vedettyyn laitteeseen. Nyt lanseeratuilla HDX- pakkauksella Citrix vie projektin askeleen eteenpäin tarjoamalla valmiiksi asennetun thin client kokonaisuuden (jonka on rakentanut ViewSonic tai Micro Center). Citrix markkinoi tuotettaan normaaliyrityskäyttäjien lisäksi mm. Windows 10:n vaatimaan raudanpäivitys rumbaan kyllästyneille yrityksille jotka hakevat itselleen vaihtoehtoa perinteiselle ympäristölle kaikilla herkuilla mutta pienillä rautakuluilla.

Tällä hetkellä Citrix vastaanottaa vasta ennakkotilauksia tuotteesta jonka massatoimitukset alkavat kesäkuun aikana.

hdx-ready-pi