Dell Ophelia – ultrakannettava thin client

Dell on aloittanut Project Ophelia nimellä kehitetyn laitteen toimitukset beetatestaajille. Laite on muistitikun kokoinen ja muuttaa minkä tahansa HDMI liitännällisen näytön Google Android käyttöjärjestelmällä toimivaksi tietokoneeksi. Laitteen hinta tulee olemaan arvioiden mukaan n. 100 US$ ja se kilpailee samassa sarjassa Googlen Chromecast laitteen kanssa.

Ophelia näyttää tavalliselta USB tikulta, mutta pitää sisällään toiminnot toimia joko Citrix tai VMware thin clienttina, webbi clienttina webbipohjaisille sovelluksille tai tai stand alone laitteena paikallisille sovelluksille ja sisällöille. Sen Android OS käyttöjärjestelmä avaa pääsyn tuhansiin Google App Storen sovelluksiin.

Dellin Wyse Cloud Client Manager Saas tuotteella avulla yritykset voivat hallita Projekti Ophelia laitteita rooli-, toimintayksikkö- tai sijaintipohjaisesti mahdollistaen käyttäjien turvallisesti päästä ja jakaa sovelluksia, esityksiä ja sisältöä reissussa ollessaan.

Dell Ophelia:

  • Rockchip RK3066 kaksi ARM Cortex-A9 ydintä kellotaajuudella 1.60GHz
  • Mali 400 grafiikkamoottori
  • System-on-chip
  • 1 Gt muistia
  • NAND flash solid-state varastointi
  • microSD-korttipaikka
  • Bluetooth ja Wi-Fi-yhteys
  • Googlen Android 4.1-käyttöjärjestelmä
  • voidaan liittää lähes mihin tahansa näyttöön, jossa on HDMI-tai MHL-portti (Mobile High-Definition Link)

Käyttösähkönsä Ophelia ottaa monitorin MHL- portin tai erikseen oman USB- porttinsa kautta, joten latureita tai pattereita ei käyttöön tarvita. 

Ophelian oletetaan olevan kaupallisesti saatavilla joskus aikana seuraavan vuosineljänneksen aikana.

Googlen Android käyttöjärjestelmänsä kautta Dellin Ophelia kiinnostaa kuluttajia jotka voivat muuttaa televisionsa tietokoneeksi jossa on mediastreemaus- ja peliominaisuudet, samalla Citrix ja VMWare thin client ominaisuuksiensa kautta se soveltuu mainiosti myös yritysmaailman käyttöön.

Dellin mukaan Ophelian markkinamenestys on vielä tuntematon, mutta Ophelian ja Chromecastin kaltaisten ultrakannettavien laitteiden nouseva trendi on selvä.


3.8.2013 Liekovuo

Hakusanat: Ultrakannettava, Thin Client