It-infran rakentaminen vaatii osaamista

Viitaten TIVI:n numeroon 30.3.2012 ja siinä olleeseen artikkeliin ”Kirkko tuskastui IT-infraansa” -on ehkä hyvä tuoda esiin muutamia seikkoja, joita ei artikkelissa huomioitu.  Kuten jutussa sanotaankin ”Hyvät suunnitelmat eivät riitä, jos käytännön työhön ei ole resursseja eikä osaamista” ja asia on juuri näin. 

Keskusteltuani Järvenpään seurakunnan talousjohtaja Kari J. Hietalan kanssa, hän nimenomaan totesi että hankkeen ongelmat johtuivat puutteellisesta projektiosaamisesta ja resurssivajeesta ei Citrix-teknologista.  Kun tarkastellaan strategisia it-infra hankkeita, joissa tavoitteena on tarjota kaikille käyttäjille toimivat tehokkaat palvelut, joudutaan miettimään asiaa varsin laajasti ja kaikki infra osa-alueet huomioiden.  Eli puhutaan tietoliikenneyhteyksistä, palvelin- ja tallennusratkaisuista, tietoturvasta, päätelaitteista, tulostamisesta, jne. siis laajasta kokonaisuudesta, jossa Citrix on yksi mahdollistava teknologia. Oleellisen tärkeää on että tämän tasoisella hankkeella on projektipäälikkö, joka pitää langat käsissään, niin omien resurssien kuin ulkoistenkin palvelutarjoajien osalta ja nähdäkseni tämä oli suurin puute tässä tapauksessa. 

Citrix on 20 vuotta toiminut, nopeasti kasvava virtualisointiratkaisuja tarjoava yritys ja meillä on todella laadukas kumppaniverkosto Suomessa.  Me Citrix:llä uskomme että työtavat tulevat edelleenkin muuttumaan nopeasti, myös kirkossa, ja käyttäjillä pitää olla pääsy erilaisiin palveluihin, joustavasti mistä tahansa ja millaisella päätelaitteella tahansa.

Meiltä löytyy asiakkaita niin julkiselta sektorilta kuin yrityspuoleltakin eri kokoluokista ja voimme todellakin osoittaa että teknologia toimii ja parhaassa tapauksessa säästää myös kustannuksia ja mahdollistaa aivan uudenlaisia joustavia ja tehokkaita toimintamalleja. Harmi ettei ko. jutun kirjoittaneella toimittajalla ollut mahdollisuutta keskustella kaikkien osapuolien kanssa ja tuoda kaikkia oleellisia näkökohtia esiin.  

Heikki Niemelä

Country Manager
Citrix Systems Finland

Artikkeliin liittyvät Tietoviikon sähköisessä palvelussa rekisteröityneiden lukijoiden luettavissa olevat artikkelit

Kirkko tuskastui it-infraansa 14.4.2012
Kirkko mokasi Citrix-hankkeen
– puolen miljoonan euron tappiot 27.5.2012