Sirujättiläinen Nvidia on yhdistänyt voimansa Citrixin kanssa tuottaakseen grafiikankäsittelyvoimaa pilveen

Yritykset ovat yhdistäneet voimansa integroida Nvidian uusi virtuaalinen GPU teknologia Citrixin XenDesktop ja XenServer hypervisor työpöytävirtualisointitarjontaan laajentaakseen GPU:n kapasiteettia tehokäyttäjille kuten suunnittelijoille, radiologeille ja muille yritysmaailmassa toimiville jotka tarvitsevat raakaa voimaa suurien 3D mallien kanssa työskentelyyn, ilman tarvetta dedikoituun näytönohjaimeen.

Virtuaalinen grafiikkateho ei ole vielä tuotantokäytössä. 3D yhteensopiva, neljää 16 Gt:n Kepler GPUta tukeva VGX pilvialusta on tällä hetkellä beta-testausvaiheessa valikoiduille käyttäjille. Betatestauksen on suunniteltu olevan valmis tämän vuoden loppuun mennessä.

Uuden teknologian skaalautuvuus näyttää erittäin lupaavalta. GPU jakamiseen tarkoitettu XenApp HDX 3D on ollut tarjolla jo hetken, mutta se on rajoittunut DirectX pohjaisiin sovelluksiin, jotka ovat yhteensopivia Windows 2008 R2 Remote Desktop Services (RDS) kanssa. Tällöin tuettuina on vain 10–12 käyttäjää per high-end näytönohjain.

Uusi malli toimii vakio Windows 7:n virtuaalisessa työpöydässä ja tukee sekä DirectX että OpenGL pohjaisia sovelluksia.

Nvidia VGX -nopeutetun XenDesktop alustan oletus on pystyä palvelemaan jopa 100 käyttäjää yhdellä multi-GPU näytönohjaimella keventäen siten kulurakenteita erittäin huomattavasti.

Vaikka VDX-pilvialusta on ensisijaisesti suunniteltu yritysmaailman sovelluksia varten, aikoo Nvidia soveltaa sitä myös pilvessä ajettaviin pelipalveluihin.

Uuden VDX-alustan valmistautumista odotellessa, Citrix muistuttaa uudesta kesäkuussa julkaistavasta XenDesktop HDX 3D Pro:sta, joka on osa XenDesktop 5.6 Feature Pack 1:stä se on ensimmäinen jossa sovelletaan Nvidian VGX ää nopeampaan frame bufferin käsittelyyn.

XenDesktop 5,6 FP1 HDX 3D Pro tarjoaa erittäin nopeasti reagoivan käyttökokemuksen jopa 1,5 Mbps T1-yhteydellä. Se on myös ”vGPU –ready”, eli se on yhteensopiva XenServer VGX-pohjaiseen GPU rautavirtualisoinnin kanssa kun se tulee käyttövalmiiksi markkinoille.


17.5.2012 Liekovuo
Lähteet: Citrix Nvidia