Citrix virallisti BYOC – ohjelmansa: säästöt n. 20 %

Kokeiluhanke, jossa Citrixin työntekijät ovat saanet itse valita työkoneensa on virallistettu onnistuneen testikäytön jälkeen.

Citrix otti syyskuussa 2008 testikäyttöön mallin joka tunnetaan nimellä Buy Your Own Computer (BYOC), aluksi 10 %:lle yli 5000 hengen henkilökunnastaan.

Järjestelyssä yhtiö maksaa henkilön itse itselleen valitseman työkoneen. Malli on nyt otettu yhtiössä käyttöön maailmanlaajuisesti ja sen piirissä on jo 20 % henkilökunnasta.

James Stevenson, Citrixin UK, Irlanti ja Etelä-Afrikan toiminnoista vastaava johtaja kertoo ohjelman olleen erittäin suosittu henkilökunnan piirissä ja alentanut kustannuksia. Ainoa mitattava suure on perinteinen tapa jossa työntekijät käyttävät yhtiön keskitetysti valitsemia koneita versus tämä uusi mallimme. Kolmen vuoden testiajan aikana kustannussäästöt ovat olleet n. 20 % perinteiseen malliin verrattuina.

Ainoa asia minkä BYOC-ohjelma rajaa on se, että työntekijä valitsee itselleen joko MAC tai Windows pohjaisen laitteen. Yritys tarjoaa koneeseen virustorjunnan ja toimittaa kaikki työssä tarvittavat ohjelmistot keskitetysti ja tietoturvallisesti keskitetyiltä palvelimilta virtuaaliselle työpöydälle.

Nyt ohjelman ollessa tarjolla koko henkilökunnalle mukaan pääsee kahdella eri tavalla; joko tullessaan uutena työntekijänä yhtiön palvelukseen, tai siinä vaiheessa kun nykyisen työkoneen uusinta on ajankohtainen.

Suuntaus antaa henkilökunnan itse valita käyttämänsä työkoneet on lisääntymässä koko ajan ennusti Deloite- tutkimusyhtiön tekemä trendiraportti jo viime vuonna.

Paul Lee Deloite Research yhtiön johtajan mukaan useat tapahtuneet kehitysaskeleet ohjaavat trendiä; laitteissa itsessään ei enää tarvitse olla ohjelmistoja asennettuina ja ohjelmistoja pystytään turvallisesti ja  helposti käyttämään etänä avoimen internetin yli.

14.6.2011 Liekovuo