WiFi-verkkojen salausmenetelmä WPA2 on murrettu

Computer keyboard with two security keys - technology concept

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus varoittaa, että laajasti käytetty langattomien lähiverkkojen (WiFi) WPA2-salausmenetelmä on murrettu ja neuvoo, miten tässä vaiheessa kannattaa suojautua korjauspäivityksiä odotellessa. Haavoittuvuuden löysivät belgialaisen KU Leuvenin yliopiston tutkijat, jotka julkistivat sen maanantaina.

Osa valmistajista on jo julkaissut päivityksiä, mutta menee viikkoja ennen kuin päivitykset ovat laajasti saatavana, eikä osalle vanhoista laitteista välttämättä saa korjauspäivitystä lainkaan. Kyberturvallisuuskeskus neuvoo, että kunnes haavoittuvuus on korjattu, langattomissa verkoissa on syytä käyttää täydentäviä salausmenetelmiä, eli SSL-/TLS-salattuja verkkopalveluita tai VPN-tunnelointia.