Samsung DeX telakka laajentaa uuden Galaxy S8 -puhelimen työpöytäympäristöksi hyödyntäen Citrixin teknologiaa

Samsung DeX-telakka yhdistää uuden Galaxy S8:n tai S8+:n -puhelimen näyttöön, näppäimistöön ja hiireen, jolloin saadaan tietokoneen kaltainen käyttökokemus, jossa käyttäjä voi saumattomasti käyttää puhelimen omia sovelluksia, työstää Office-dokumentteja, selata internettiä, katsoa videoita ja kirjoittaa viestejä suurelta näytöltä hiiren ja näppäimistön avulla. Microsoftin Office-sovellukset sekä Adoben Acrobat Reader- ja Lightroom Mobile -sovellukset skaalautuvat suuremmalle näytölle ja tarjoavat samankaltaisen käyttökokemuksen kuin Windowsin työpöytäversiossa. Windows-pohjaisia sovelluksia voi käyttää erillisen virtuaalityöpöydän kautta. Tuettuja VDI- ympäristöjä ovat Citrix Receiver, VMware Horizon Client ja Amazon WorkSpaces.

Kyseessä on Samsungin ja Citrixin yhteistyöprojekti. Valmistajan mukaan kokonaisuus sopii loistavasti esim. henkilöille jotka työskentelevät kentällä osan päivästä , ja haluavat sen jälkeen istua työpöydän ääreen jatkamaan töitään.

Citrix tuo projektiin mukanaan myös mobiilia tietoturvaa ja hallintaominaisuuksia täydentämään Samsungin omaa Knox turvallisuuskokonaisuutta. Citrix XenMobile tukee myös Samsungin uutta Enterprise Firmware-Over-The- Air (E-FOTA) -ominaisuutta, joka tuo järjestelmän ylläpitäjille parempaa kontrollia mm. versionhallintaan.

DeX myös lataa puhelimen sen ollessa siihen kiinnitettynä, sen hinta-arvio on suomessa n. 149 euroa.

DeX-telakassa on kaksi USB 2.0 -liitäntää, Ethernet-portti, USB Type-C -liitäntä virransaantia varten ja tuuletin puhelimen jäähdyttämistä varten. Ollessaan telakoituna, puhelin toimii normaalisti puhelimena, tuoden sen käyttöliittymät ulkoiselle näytölle.

Lue lisää.