Citrix osakesijoituskohteena?

Kun kyseessä ovat large cap tech- sarjan osakkeet kannattaa sijoittaa niihin, joilla on tilaa uusille innovaatioille ja todennetusti toimivat bisnesmallit sekä pysyvä johto, toteaa osakemarkkinoita seuraava sivusto Seeking Alpha, joka etsi Yhdysvaltalaisista large cap tech -sarjan osakkeista ne jotka ovat osoittautuneet kannattaviksi ja saaneet hyvät arvostelut teknologia-alaa seuraavilta analyytikoilta, eli ne joista siis kannattaa kiinnostua tarkemmin.

Seeking Alpha mukaan Net Margin, nettomarginaali on kiinnostava kannattavuuden vertailuluku joka havainnollistaa prosentteina kuinka paljon jokaisesta ansaitusta dollarista muuttui voitoksi.  Tämä on vain yksi monista mittareista joilla seurata miten yhtiöllä menee.  Yleensä yritykset jotka kykenevät kasvattamaan nettovoittomarginaaliaan tasaisesti huomaavat osakkeensa arvon nousevan kannattavuuden lisääntymisen myötä. NetMargin= tilikauden voitto/kokonaistulo.

EPS growth (osakekohtaisen tuloksen kasvu) kuvaa tuloksen kasvua per osake tietyssä ajassa. Tämä kannattavuuden vertailuluku on yleensä avaintekijä osakkeen hinnalle, koska se korreloi suoraan yrityksen kannattavuutta kokonaisuutena.
Seeking Alpha tutki kesäkuun alussa ensin kaikki jenkki large cap teknologiaosakkeet läpi, seuloi sieltä esiin yritykset joista analyytikot olivat antaneet ”Buy” tai ”Strong Buy” -suosituksen (keskiarvosuositus <3). Sitten tuloksesta eroteltiin ne yritykset joilla on vahva kannattavuus (nettomarginaali [TTM]> 10 %) (tilikauden EPS kasvuvauhti> 10 %).

Lopputuloksena syntyi seuraava listaus:

1)      Citrix Systems, Inc. (CTXS)
2)      Cognizant Technology Solutions Corporation (CTSH)
3)      Applied Materials Inc. (AMAT)
4)      TELUS Corporation (TU)
5)      Red Hat, Inc. (RHT)
6)      Teradata Corporation (TDC)
7)      Symantec Corporation (SYMC)

Citrix Systems, Inc. sai analyytikkojen arvosanan 2.10, nettomarginaali oli 15,21 %, ja osakekohtaisen tuloksen kasvu aste 28,40 %. Lyhyt korko 4.7.2012 oli 1,02 %.

Citrixin osakekurssia voi seurata mm. Nordnet palvelussa


Lähde:

Seeking Alpha on johtava osakemarkkinoita seuraava sivusto joka kerää, seuloo ja julkaisee artikkeleita maailman kaikista tärkeimmistä markkinoita seuraavista blogeista, markkina-analyytikoilta, rahoitusjohtajilta ja investoijilta. Seeking Alpha julkaisee keskimäärin 250 artikkelia päivittäin

9.7.2012 Liekovuo