CUG Tech Event 2016 paikka

CUG Tech Event 2016 seminaaripaikkana toimii Hotelli Rantapuisto , Helsingin Vuosaaressa.

BEST WESTERN Hotel Rantapuisto sijaitsee Itämeren rannalla Helsingin Vuosaaressa, Ramsinniemessä, 15 km:n päässä Helsingin keskustasta ja Helsinki-Vantaan lentokentältä.

 

https://goo.gl/maps/R8S2Eci7ixn

Julkiset kulkuvälineet

Metro-yhteys Helsingin keskustasta Rastilan metro-asemalle, josta jatkoyhteys linja-autolla Ramsinniemen suuntaan 10 – 15 min. vuorovälein (bussi nro 560). Poistumispysäkki Meri-Rastilantien ja Ramsinniementien risteyksessä pysäkki Ramsinniementie (4557), josta noin 600 m kävelymatka Ramsinniementietä pitkin BEST WESTERN Hotel Rantapuistoon. Lisäksi arkipäivisin (ma-pe) palvelulinja 816 Vuosaaren metroasemalta Rantapuistoon aikavälillä 07:00 – 17:12 n. puolen tunnin välein. Palvelulinjan ensimmäinen vuoro lähtee hotellilta metroasemalle klo 7:16 ja viimeinen vuoro lähtee klo 17:27.

Reitti omalla autolla saavuttaessa

Itäkeskuksesta Meripellon tietä Vuosaaren suuntaan, välittömästi Vuosaaren sillan jälkeen oikeanpuoleista ramppia ylös ja oikealle, Meri-Rastilantielle, jota pitkin noin 800 m, jonka jälkeen taas oikealle, Ramsinniementielle, jota edelleen noin noin 600 m, jolloin kyltti vasemmalla ”BEST WESTERN Hotel Rantapuisto”. Hotellilla on 200 ilmaista parkkipaikkaa.

Pankin koulutuskeskuksesta kokoushotelliksi

BEST WESTERN Hotel Rantapuisto pysäyttää: näyttävä päärakennus valmistui 1963 Pohjoismaiden Yhdyspankin (myöhemmin Suomen Yhdyspankin) koulutuskeskukseksi keskelle itähelsinkiläistä luontoa maisemakulttuurin kannalta merkittävälle alueelle. PYP oli jo aikaisemmin hankkinut tontilla sijaitsevan v. 1917 rakennetun jugendtyylisen Villa Furuborgin, joka toimi aikaisemmin Rosenlewin suvun kesähuvilana.

Rpuisto

Koulutuskeskuksen perusratkaisu, paviljonkityyppinen pohjakaava ja eri osien väliset lasiset yhdyskäytävät, yhdistävät ympäröivän luonnon ja rakennuksen sisätilat yhdeksi kokonaisuudeksi. Arkkitehtipariskunta Ragnar ja Martta Ypyä saivat inspiraatiota koulutuskeskuksen suunnitteluun Alvar Aallon arkkitehtuurista (jonka arkkitehtitoimistossa Ragnar Ypyä työskenteli 1920-luvulla) sekä tanskalaisesta modernin taiteen Louisiana-museosta.

Hyvin rationaalinen ja selkeälinjainen arkkitehtuuri ja ympäröivä metsäinen ja kallioinen luonto muodostavat harmonisen kokonaisuuden. Rakennuksen kaikki yksityiskohdat on tarkoin harkittu, viimeistelty vaikutelma yltää pienimpäänkin detaljiin saakka. Rakennus on ”kokonaistaideteos”. Eri puulajeja on käytetty sisustuksessa erittäin runsaasti. Talo viestiikin edelleen aikakautensa mielenkiintoisia arkkitehtonisia piirteitä: kokonaisuus muodostuu useista siivistä, atrium-pihoista, tilat ovat suuria ja avarat käytävät ovat lattiasta kattoon lasia. Jäljellä on myös useita alkuperäisen sisustuksen helmiä kuten valaisimia, takkoja ja kattorakenteita.

Fireplace_HotelRantapuisto-1160x360

1980-luvulla pankkien koulutustarve kasvoi, ja uusi kokoussiipi, auditorio sekä palloiluhalli rakennettiin palvelemaan kasvavaa tarvetta vielä paremmin. 1990-luvun lama ja viimein fuusio Merita-pankin ja Kansallis-Osake-Pankin (KOP) kesken kuitenkin vähensivät koulutustarvetta ja 2000-luvun aikana Rantapuisto alkoikin palvelemaan kaikkia kiinnostuneita majoitus- ja koulutusasiakkaita Unitas Kongressikeskuksena ja myöhemmin Kokoushotelli Rantapuistona. Hotelli avasi ovensa kansainvälisen BEST WESTERN -hotelliketjun lipun alla huhtikuussa vuonna 2014.

Auditorium_Rantapuisto

(C) Kuvat ja teksti: BEST WESTERN Hotel Rantapuisto